We ship your order within 1-2 business days!

Football books in quarantaine

Nooit was er een betere tijd om een boek vast te pakken. Door de huidige omstandigheden willen wij enkele boeken voorstellen die de klassieke voetballiefhebber kan triggeren om te lezen. 

 1. Voetbalstad Berlijn - Joris van de Wier (beschikbaar op www.staantribune.nl)

  De adjunct hoofdredacteur van het magazine Staantribune neemt je op een boeiende tour doorheen de historische stad Berlijn. Joris beschrijft op prachtige wijze de geschiedenis van bekende - en minder bekende -, maar daarom niet minder interessante clubs. Door middel van interviews en het bezoeken van wedstrijddagen geeft hij weer waarom de hoofdstad van Duitsland nooit een echte topclub heeft voortgebracht.
   
 2. Dossier Stadion - Willem De Bock

  Journalist Willem De Bock neemt op een toegankelijke en constructieve manier diverse Belgische stadiondossiers onder de loep. Hierbij laat hij de drijvende krachten achter stadionprojecten aan het woord alsook architecten, politici, sporteconomen en andere experten.
  Het boek geeft een diepe inkijk in de ratrace van het moderne voetbal en de complexe materie achter de tribunes. 

 3. Circus Voetbal - Gille Van Binst

  Een bundeling van knotsgekke en hilarische verhalen uit de tijd dat het Belgische clubvoetbal op zijn hoogste punt ooit stond. De eerste Belg die ooit een Europabeker mocht opsteken geeft unieke verhalen prijs achter de schermen van het Belgische topvoetbal in de jaren '70 en '80. Wie op zoek is naar unieke kleedkamerverhalen aarzelt best niet om dit boek aan te schaffen.

 4. Toen was geweld heel gewoon - Friso Schotanus

  Een overzicht van de oorsprong en massale aantrek van hooliganisme. Friso Schotanus behandeld de kantelpunten doorheen de voetbalgeschiedenis en de omgang van de samenleving hiermee. Een intense inkijk in diverse stadiondrama's en de geëscaleerde rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord waarbij Carlo Picornie het leven liet. Een boek met verrassende meerwaarde over een oneindig beschreven fenomeen. 

 5. The politics of football in Yugoslavia - Richard Mills

  Richard Mills is een docent moderne Europese geschiedenis aan de Universiteit van East Anglia. Als eerste heeft hij een diepere studie verricht naar de rol van voetbal in de geschiedenis van het meest diverse land van Europa. De populairste volkssport van Joegoslavië was een politiek middel voor het bouwen van staten en democratieën, maar ook een vertaling van nationalisme en etnische spanningen.

  Mills gaat hier door middel van interviews en archiefonderzoek zeer diep op in. In een chronologisch verloop brengt de universitair je tot de karatetrap van Dinamo Zagreb speler Boban die symbool staat voor de vrijheidsstrijd van Kroatië. Het zwaarste boek van de lijst, maar perfect voor wie zich wil verdiepen in het politiek getinte voetbalkluwen van de Balkan.  
  De karatetrap van Zvonimir Boban tijdens de wedstrijd Dinamo Zagreb - Rode Ster Belgrado op 13 mei 1990

Leave a comment

Name .
.
Message .