We ship your order within 1-2 business days!

Flexibele shirtsponsors: eerste klasse voetbal, muziek en film

Trend begin jaren 2000

Vlak na de eeuwwisseling krijgen we te maken met een nieuw fenomeen op de Belgische velden. Alternatieve shirtsponsors voor één wedstrijd steken de kop op. Een verschijnsel waar we hedendaags immuun voor zijn geworden was begin jaren '00 innovatief en werd aanzien als een echte publiciteitsstunt.

Verschillende profclubs krijgen verzoeken van hun geldschieters om de promotie van allerhande projecten te ondersteunen. Hiervan zullen we er enkele onder de loep nemen.

RSC Anderlecht: Fortis - www.mine.be - Madonna

De eerste club die z'n neus aan het venster steekt is Anderlecht. Op 3 november 2001 kleurt "Madonna *GREATEST HITS* op het shirt van Sporting tijdens de Brusselse derby tegen RWDM. 

Het jongerenplatform MINE van Fortis bank richt zich op jongereninteresses zoals muziek om een nieuwe doelgroep aan te spreken. De PR stunt voor het kersvers verzamelalbum van Madonna wordt bitter onthaald door het Anderlecht publiek. Dit omdat paars-wit, ploeg op de sukkel niet voorbij staartploeg Molenbeek geraakt.

Club Brugge: Dexia en Team Spirit

In 2003 wil Dexia zichzelf extra in de verf zetten als mede-geldschieter van de serie Team Spirit. Een verhaal over een stel voetbalvrienden wordt een Vlaams kijkcijferkanon. Aangezien Club Brugge en Eendracht Vooruit, de cafévoetbalploeg uit de serie dezelfde sponsor delen, wijzigt Club uitzonderlijk z'n shirt in de wedstrijd tegen Sporting Charleroi.

KRC Genk: 007 Die another day en Team Spirit


Op 16 november 2002 komt KRC Genk in de bekerwedstrijd tegen tweedeklasser Royal Excelsior Virton plots op de proppen met reclame voor de nieuwe James Bond film 007. Die another day reclame pronkt vooraan op het shirt. 

De Genkies blijven in hetzelfde genre. Een seizoen later pronkt Team Spirit II, het vervolg van de Vlaamse successerie op de rug van de Genk shirts tijdens de Limburgse derby.
_________________________________________________________________________________________________________

RSC Anderlecht - Madonna *GREATEST HITS* & KRC Genk - 007 die another day
Walter Baseggio Madonna shirt & Phillipe Clement die Team Spirit promoot 

Kevin Vandenberg die scoort voor KRC Genk in het uitzonderlijk 007 shirt

KRC Genk met Team Spirit II op de rug in de Limburgse derby

Leave a comment

Name .
.
Message .