Shirt van de week: 20 oktober 2019

Rode Duivels 1992-93 home shirt MATCH WORN vs Romania Philippe Albert #4

Geschiedenis:
De houthakker van Bouillon was een bikkelharde verdediger die actief was bij RSC Anderlecht, KV Mechelen, Sporting Charleroi en Newcastle United. Albert verzamelde 41 caps voor de rode duivels en schopte het met zijn gouden linker tot gouden schoen en profvoetballer van het jaar in 1992.

De rode duivels moesten het in de kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap 1994 opnemen tegen Roemenië, Cyprus, Tsjecho-Slowakije, Faeröer en Wales. De Roemenen werden groepswinnaar terwijl de nationale elf van België evenveel punten kon verzamelen. Het doelsaldo deed de Belgen voor groepswinst de das om.
De Belgen kwalificeerden zich via de tweede stek voor het WK, maar moesten het tornooi verlaten in de tweede ronde.

Shirt:
Maat: XL (60x77cm)
Merk: Diadora
Materiaal: 70% polyester - 30% katoen
Conditie: MATCH WORN, in goede staat. Enkele zeer kleine haakjes, zeer licht pluizig door de aanwezigheid van katoen.

Wij geloven dat het shirt gebruikt is door de nationale ploeg van België in de interland van 14 oktober 1992 tegen Roemenië. Het shirt is geruild na de wedstrijd en heeft nu zijn weg terug naar België gevonden. Het shirt voldoet aan de kenmerken van een origineel spelershirt. Het nummer 4 werd gebruikt door Phillipe Albert.

Albert vatte de wedstrijd aan in het Constant Van den Stock Stadion. De Belgen namen de scalp van Roemenië met het kleinste verschil. 1-0

Spelers:
Vital Borkelmans, Michel Preud'homme, Philip Albert, Marc Wilmots, Danny Boffin, Luc Nilis, Marc Degryse, Franky van der Elst, Eric van Meir, Georges Grün

1 comment

  • RtvNKpjZeYaudLW

    rREwgleAk

Leave a comment

Name .
.
Message .